Erhvervsøkonomi C

Læs Erhvervsøkonomi på C-niveau

Erhvervsøkonomi C tager udgangspunkt i virksomheden. Du kommer til at beskæftige dig med virksomhedens strategi, markedsføring af virksomheden og organisation af medarbejderne. Derudover kommer du også til at arbejde med virksomhedens regnskab.

Hvis du tager faget på Online/Blend skal du være opmærksom på, at der er indlagt seks seminarer, som typisk ligger på en fast hverdag hver anden uge i tidsrummet 16.15-18.00.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Erhvervsøkonomi C?

  Erhvervsøkonomi C tager udgangspunkt i virksomheden. Enhver virksomhed skal have en bærende idé, som opfylder en kundegruppes behov. Idéen skal struktureres og føres ud i livet, og her giver Erhvervsøkonomi C dig værktøjer, som kan bruges – både på små og store virksomheder. 

  Udover at se på virksomhedens idé beskæftiger du dig i faget med virksomhedens strategi: Hvordan kan virksomheden styrke sin idé i forhold til omverden? Du kommer også til at arbejde med markedsføring af virksomheden, og tale om, hvordan virksomheden organiserer arbejdet og motiverer sine medarbejdere. Derudover inddrages også virksomhedens regnskab, og du kommer til at arbejde en smule med regnskabsanalyse. 

  I faget kommer du til at lave et eller flere projekter, hvor du beskæftiger dig med enten start-ups, den socioøkonomiske eller den bæredygtige virksomhed. 

  De modeller, som du præsenteres for i undervisningen, vil du let kunne anvende, hvis du selv har en lille virksomhed – eller måske kan du anvende dem på en virksomhed, som du arbejder for. 

  Læreplan for Erhvervsøkonomi C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Erhvervsøkonomi C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Erhvervsøkonomi C?

  Erhvervsøkonomi C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du anvende de modeller, du har arbejdet med i undervisningen på en case. Derudover skal du referere casen til det projekt, som I har lavet i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Erhvervsøkonomi C?

  Du kan følge Erhvervsøkonomi C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb