Gå til sidens indhold
Engelsk A

Læs Engelsk på A-niveau

På Engelsk A kommer du til at lære at læse og forstå et mere kompliceret engelsk og du kommer til at udvikle dine evner til at formulere dig både mundtligt og skriftligt. Derudover kommer du til at lære om den britiske og amerikanske verden og andre engelsksprogede kulturer. 

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Engelsk A?

  I Engelsk A bygger vi videre på det, du tidligere har lært, men du kommer derudover til at lære mere om både litteratur og samfundsforhold i USA og England. Undervejs på faget vil du også komme til at læse tekster fra forskellige perioder; Shakespeare er obligatorisk. 

  På faget kommer du derudover til at lære at læse og forstå et lidt mere kompliceret engelsk, både når du lytter, og når du skriver. Og endnu vigtigere kommer du til at udvikle dine evner til at formulere dig både mundtligt og skriftligt på et engelsk, der i høj grad er grammatisk korrekt og nuanceret. Du kommer også til at arbejde med at analysere og bruge engelske fagord, og du kommer til at få viden om både det engelsksprogede samfund, dets historie og ikke mindst engelsk litteraturhistorie.  

  Kort sagt, kommer du på Engelsk A til at lære om den britiske og amerikanske verden og andre engelsksprogede kulturer, og så bliver endnu bedre til at tale, skrive og analysere på engelsk.   

  Læreplan for Engelsk A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Engelsk A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Engelsk A?

  Engelsk A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. med én times forberedelsestid. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 5 timer.

  Om den mundtlige eksamen

  Den mundtlige eksamen tager udgangspunkt i en ulæst tekst på 3-4 normalsider, 9 -12 minutters afspillet tekst eller en kombination. Både tekst og afspillet tekst er knyttet til et emne, du har stiftet bekendtskab med på faget.

  Selve eksaminationen indledes med at du laver en mundtlig præsentation på ca. 8 minutter: Derefter foregår resten af eksamen, som en samtale mellem elev og lærer.

  Om den skriftlige eksamen

  Den skriftlige eksamen er en centralt stillet opgave, som tester din grammatiske viden, din sprogfærdighed og dine analytiske evner. Du må medbringe bøger og noter, og vil også have adgang til hjælpemidler på nettet, som er brugt i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Engelsk A?

  Du kan følge Engelsk på A-niveau, hvis du har gennemført Engelsk på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb