Gå til sidens indhold
Dramatik C

Læs Dramatik på C-niveau

I Dramatik C får du mulighed for at udfolde dig kreativt og samtidig blive bevidst om, hvordan man fortæller en god historie - både praktisk og teoretisk. Undervejs på faget kommer du til at spille uddrag fra og analysere aktuelle forestillinger.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Dramatik C?

  På Dramatik C får du et frirum med mulighed og redskaber til at udfolde dig kreativt, og samtidig bliver du bevidst om, hvordan man fortæller en god historie - både praktisk og teoretisk. Undervejs på faget tager vi også i teatret og ser aktuelle forestillinger, som vi inden spiller uddrag fra og analyserer. Derudover diskuterer vi, hvorfor kunstformen dramatik er vigtigt i dag. 

  I Dramatik C kommer du til at arbejde med en vekselvirkning mellem praktiske, skabende aktiviteter og analyse, teori og historie. Arbejdsformerne veksler især i starten mellem fælles øvelser på gulvet, teori og praktisk arbejde i grupper. Gradvist får du selv mere og mere ansvar og i slutningen er dig og din gruppe selv ansvarlige for planlægning og gennemførelsen af jeres projektarbejde.  

  Dramatik C er et alsidigt kreativt fag, som gør dig klogere på mange af livets forhold, og det du lærer på Dramatik C kan du bruge gennem hele livet.

   

   

   

  Læreplan for Dramatik C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Dramatik C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Dramatik C?

  Dramatik C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. pr. elev, og består af to dele.

  Du skal inden eksamen afsætte tid til at færdiggøre eksamensprojektet, der består af en lille forestilling. Derudover skal du undervejs udarbejde en portfolio og en digitalpræsentation.  

  Om den mundtlige eksamen

  Den mundtlige eksamen består af to dele: En gruppedel og en individuel del.

  Gruppedelen foregår som en visning af det afsluttende projekt. Her skal hver gruppe realisere og præsentere en forestilling, der skal vare  mellem 4-6 minutter pr. medlem.

  Den individuelle del foregår som en faglig samtale om projektet, hvor du skal reflektere over og sætte det jeres forestilling ind i en større sammenhæng. Derudover skal du tale om et eksamensspørgsmål, du trækker.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Dramatik C?

  Du kan følge Dramatik på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb