Design og arkitektur C

Læs Design og arkitektur på C-niveau

I Design og Arkitektur C lærer du om designprocessen i forbindelse med både produktdesign, arkitektur og kommunikationsdesign. Du får derudover viden om både designteori og du kommer til at arbejde med konkrete og billedmæssige eksempler.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Design og arkitektur C?

  Vi omgiver os med det hver dag – hele tiden. Design er en del af vores verden og vores hverdag. Måske tænker du ikke over hvor mange overvejelser, refleksioner, skitser, gennemprøvninger og hvor meget arbejde, der ligger bag den gaffel du spiser aftensmad med, den stol du sidder på, den hjemmeside du scroller ned ad eller den bygning du bor i. Forud for ethvert design ligger en lang proces af løsningsforslag, skitser og kommunikation, der skal sikre det optimale resultat. I Design og Arkitektur C skal du lære denne proces. Undervisningen dækker de tre områder: Produktdesign, Arkitektur (design af fysiske omgivelser) og Kommunikationsdesign (grafisk design).

  For at kunne udvikle egne ideer og produkter er det naturligvis nødvendigt med baggrundsviden. Derfor arbejder vi også med designhistorien i form af både designteori og konkrete og billedmæssige eksempler. Vi skal lære om klassikerne og om dem, der tør eksperimentere, så hvert forløb kan aflede en masse spændende ideer og processer. Faktisk er processen det vigtigste og Design og Arkitektur er derfor ikke et fag, der kun handler om at lave flotte ting. Derimod handler det om, at du får gennemarbejdet dine tanker, udviklet skitser, ændret skitserne undervejs, afprøvet ideer og er nået frem til et endeligt valg af form, materiale, farve mv. Processen dokumenteres i en såkaldt portfolio, som er en mappe, der indeholder alle opgaver, skitser, løsningsforslag osv. Denne portfolio bruges også som udgangspunkt til eksamen, så den er derfor meget vigtig og du skal forvente at bruge tid på at opdatere og vedligeholde den.  

  I projektforløbene udarbejdes også modeller. Modellerne kan være lavet af alle typer materialer, men tilfælles har de, at der forud for dem, er lavet en masse skitser. Mange af skitserne laves i hånden, men vi arbejder også på computer.

  Læreplan for Design og arkitektur C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Design og arkitektur C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Design og arkitektur C?

  Design og arkitektur C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. i alt.

  I den sidste tid af undervisningen, vælger du selv et eksamens-emne, som din underviser skal godkende. Derefter udvælger du materiale fra din portfolio og laver din eksamenspræsentation med vejledning fra din underviser.

  Om den mundtlige eksamen

  Til eksamen skal du vise, at du kan analysere design, både professionelt og dit eget, at du kan formidle din egen designproces, sætte designobjekter ind i en designhistorisk sammenhæng samt bruge de faglige begreber, du har lært.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Design og arkitektur C?

  Du kan følge Design og arkitektur på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb