Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Dansk C

Læs Dansk på C-niveau

I Dansk C kommer du til at læse og skrive mange forskellige slags tekster. Du kommer også til at arbejde med levende billeder og analyse af forskellige filmgenrer. På faget bliver du også bedre til at formulere dig, og du lærer, hvordan du indgår i en debat.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Dansk C?

  I Dansk C kommer du til at læse mange forskellige slags tekster - både fiktion og ikke-fiktion og både trykte og digitale tekster.

  Derudover kommer du til at skrive forskellige slags tekster, fx noveller og artikler, og du kommer til lave digitale produktioner, fx blog eller video. Du vil også komme til at arbejde med levende billeder og analyse af forskellige filmgenrer. Formålet er, at du ad forskellige veje lærer at analysere, fortolke og at formidle det, du har lært. Du lærer også at tage kritisk stilling til dine egne og andres tekster. 

  På Dansk på C-niveau bliver du også bedre til at formulere dig. Du lærer, hvordan du indgår i en debat og bliver god til at kommunikere i forskellige situationer, og du bliver klædt på til at kunne gennemskue diskussioner i medierne.  

  Læreplan for Dansk C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen.

  Gå til læreplan for Dansk C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Dansk C?

  Dansk C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til eksamen trækker du en ukendt tekst, der skal analyseres og fortolkes. Efter forberedelsestiden indgår du i en samtale med din lærer og censor om teksten.

  Du skal desuden fremlægge en opgave, som du har skrevet i løbet af semestret. Opgaven indgår som en del af din portefølje, som er en slags mappe, hvor du samler dit skriftlige arbejde. Det vil sige, at din skriftlige opgave også indgår i bedømmelsen.

  Når du går til eksamen, har du lært at bruge danskfagets værktøjskasse og begreber. Du har lært at formulere dig klart, varieret, flydende og forståeligt samt at lytte og indgå i en faglig samtale. Du har også lært at reflektere over og indgå i dialog om dit eget skriftlige arbejde.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Dansk C?

  Du kan følge Dansk på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på. 

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb