Billedkunst B

Læs Billedkunst på B-niveau

I Billedkunst B skal du arbejde med kunst på mange måder. Du skal studere kunst fra vores egen del af verden og global kunst, og du vil møde et udvalg af forskellige kunstgenrer. 

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Billedkunst B?

  I Billedkunst B skal du arbejde med kunst på mange måder. Du skal studere kunst fra vores egen del af verden og global kunst. Du vil møde et udvalg af forskellige kunstgenrer - både de traditionelle genrer som maleri, skulptur og arkitektur, foruden samtidskunstens nye genrer som fx video, lyd- og lyskunst, installation, gadekunst mv. Du vil få kendskab til forskellige perioder i kunsthistorien, og gøre dig overvejelser om udstillingsstrategier i kunsten.

  For at møde den nye kunst og den kunst som er oppe i tiden, skal vi på udflugt. Vi besøger ofte områdets museer som Statens Museum for kunst og Glyptoteket, og går på gallerier og ser på kunst i det offentlige rum.

  Faget er både et undersøgende og et eksperimenterende fag. Du vil komme til at analysere kunstværker, men også udtryk fra hele det visuelle felt fx reklamer, fotografier og musikvideoer. Som en del af undervisningen skal du også læse teorier om kunst, der vil gøre din forståelse for faget dybere. Du skal også selv eksperimentere med materialer og udtryk i dine egne praktiske arbejder. Men da processen er mindst lige så vigtig som produktet, skal du reflektere over de valg og fravalg, du har gjort dig i processen.

  Undersøgelserne i faget kan lige så vel være analytiske og teoretiske som praktiske. Alt materialet du arbejder med i undervisningen, både det teoretiske og det praktiske, skal du vise i en portfolio, der kan være digital eller i papirformat. I løbet af undervisningen vil du gå fra mindre afgrænsede teoretiske og praktiske opgaver til, at du, når du nærmer dig afslutningen af undervisningen, selv skal udarbejde et eksamensprojekt, der skal demonstrere din evne til at arbejde både teoretisk, analytisk og praktisk i faget.

  Læreplan for Billedkunst B

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Billedkunst B
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Billedkunst B?

  Billedkunst B afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. og består af to dele. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

  For at du kan gå til eksamen skal du kunne fremvise en portfolio. Den skal indeholde dine egne praktiske arbejder fra undervisningen fx maleri, tegning, skulptur, installation, video mv. Det teoretiske materiale fra undervisningen skal også indgå i portfolioen. 

  Om den mundtlige eksamen

  Den mundtlige eksamen består af to dele. I den ene del skal du fremlægge et praktisk eksamensprojekt, som du selv har lavet i den sidste del af undervisningen med din lærer som vejleder. I den anden del trækker du en opgave, hvor du ud fra en problemstilling skal analysere og fortolke professionelle kunstværker og dine egne kunstværker. Til eksamen skal du inddrage det teoretiske og analytiske stof, du har arbejdet med i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Billedkunst B?

  For at kunne følge Billedkunst på B-niveau, skal du have gennemført Billedkunst på C-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb