Gå til sidens indhold
Studieliv

Se alle kursistfortællinger

Basketball i kinesisk cigaretrøg og for tusindvis af fans i USA

1. juni 2015  |  Af Nina Storgaard Albertsen

En ufravigelig kærlighed til den runde basketball bringer 20-årige Anemone Scheel til fyldte sportshaller i Kina og USA samt til det danske landshold. Med sig bringer hun altid sin online forbindelse til HF på KVUC. Hun drømmer om at læse kommunikation, når sportskarrieren en dag er slut.

Basketballens højborg er USA. Derfor var der ingen tvivl, da 20-årige Anemone Scheel sidste år pakkede sit liv og sin kærlighed til basketball for at starte en karriere blandt de allerbedste spillere i USA.

Siden hun som 9-årig første gang blev grebet af det intense spil, har en afgørende kærlighed til sporten været drivkraften for den danske landsholdsspiller.

“Det, der for mig er nummer et, er viljen og lysten til spillet. Du skal virkelig elske basketball”, forklarer den høje basketballspiller oprigtigt.

Livet som professionel mikset med uddannelse

Som 15-årig opdagede hendes amerikanske træner på efterskolen et særligt talent, og siden har Anemone Scheel kastet adskillige bolde i nettet under kampe i tæt tobaksrøg i Kina, på basketballbaner i Makedonien og foran de vigtigste coaches i USA. Kærligheden til basketball holdes i live ved hjælp af tid til vennerne og lektierne fra HF. 

Basket er min første prioritet. Men for at jeg ikke bliver træt af det, så er det vigtigt med tid til venner og lektier. 

“Jeg er jo kun 20 år gammel, men jeg tror, du lærer rigtig meget som elitesportsudøver. Basket er min første prioritet. Men for at jeg ikke bliver træt af det, så er det vigtigt med tid til venner og lektier”, forklarer hun og supplerer, at det føles godt at kunne mikse livet som professionel med en uddannelse:

“Jeg vil aldrig udelukke muligheden for en uddannelse. Det er rart at få den hue på. Jeg har jo gået i gymnasiet i fire år, og nu får jeg det afsluttet. Med HF Online kan jeg blande tingene. Jeg kan tage af sted, og jeg kan tage min uddannelse færdig”, forklarer hun ærligt.

Adrenalinkick i form af publikum 

Det krøllede brune hår hænger løst over den ene skulder, mens hun et øjeblik vender tilbage til de amerikanske stadions, da hun med et skævt smil fortæller om, hvordan det er at spille for fulde tribuner:

“Et stort publikum betyder, at man ikke bare spiller for sig selv. Man spiller, fordi det er interessant. Det er jo altid fedt at spille foran en pakket hal i forhold til 20 mødre. Det er lidt noget andet, og det giver lidt et andet adrenalinkick”.

At holde fast i sig selv mellem spidse albuer 

Med den store anerkendelse følger også øget pres. Der er kamp om pladserne på de eftertragtede scholarships i USA. Hvor det for danskeren er en mulighed for at dyrke kærligheden til spillet, så bliver andres fremtid afgjort med et scholarship.

“Vi får en gratis uddannelse, som jeg jo i forvejen kan få. For mig er det en virkelig fed oplevelse. Men de får måske ikke nogen uddannelse uden det scholarship. Derfor kæmper de i en helt anden grad”, forklarer hun og uddyber oprigtigt, hvordan træningen og kampene er anderledes end på de danske baner:

“Man elsker jo sit hold. Man vinder og taber sammen. Men det er også om at spille godt, så du får flere minutter. Så du bliver set mere. På den måde er der intern konkurrence. Det er spis, eller bliv selv spist. Der er flere gange, hvor pigerne har været oppe at slås.”

Om at følge de utraditionelle drømme 

Vejlederen på KVUC har betydet rigtig meget. Det er jo lidt utraditionelt at droppe ud for at rejse til USA og spille basketball. Men hun forstår mig og hjælper til med gode råd.

Livet med elitesport har for Anemone Scheel betydet, at hun måtte droppe ud af gymnasiet for at forfølge kærligheden til basketballen i USA. Noget af det vigtigste for hende, har dog været muligheden for at supplere med de fag, hun manglede fra gymnasiet.

“Vejlederen på KVUC har betydet rigtig meget. Det er jo lidt utraditionelt at droppe ud for at rejse til USA og spille basketball. Men hun forstår mig og hjælper til med gode råd. Det har betydet rigtig meget for mig, at jeg kunne følge mine drømme.”

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb