Oplev os

Se alle underviserportrætter

Mød underviserne

Bianca er underviser i engelsk og spansk på A- og B-niveau på HF og STX-enkeltfag. Hun er uddannet i Danmark, Spanien og USA og medforfatter på bogen Black Voices: The African-American Experience from Slavery to Current Racial Issues. Se eller læs interviewet med hende nedenfor.

30. maj 2023 | Mød underviserne

Mød underviserne

Se interviewet med Bianca

Bliv klogere på, hvad Bianca underviser i, hvad hendes yndlingssted i København er, hvorfor hun synes, at KVUC er en helt særlig skole og m.m. i dette video-interview.

Læs interviewet med Bianca

Hvad er dit navn, og hvilke fag underviser du i på KVUC?

"Jeg hedder Bianca Erlich-Møller, og jeg underviser HF og STX-enkeltfag på B- og A-niveau i engelsk og spansk."

Har du et yndlingssted i København?

"Ja, mit yndlingssted i København er nede ved Amaliekajen. Dér synes jeg virkelig, at der er smukt. Der ligger Amaliehaven. Sådan en forårs- eller sommeraften, hvor der er tændt for det utroligt flotte springvand, og hvor man også kan se noget af slottet, Amalienborg, og hvor man kan se hele havnen i et utroligt flot lys – det, synes jeg, er ret flot. Når jeg har folk på besøg fra udlandet, så skal vi en tur forbi og nyde hele byen fra det vue."

Har du en god anekdote fra undervisningen?

"Ja, der er jo mange. Noget jeg oplever med mange kursister er, at virkelig mange bliver oprigtigt overraskede over, hvor sejt det kan være at lære grammatik. Når jeg starter engelskundervisningen ud med at sige, at vi skal lave en hel del grammatik, så er nogle, der sukker intenst. Ret mange. Men lige så stille hen imod semestrets udløb, fortæller de mig: 'Bianca, det er ret vildt. Jeg har virkelig lært noget grammatik. Jeg ved, hvad et stedord er. Jeg ved, hvad et navneord er. Og det troede jeg aldrig, at jeg skulle vide. Og det troede jeg aldrig, at jeg skulle bruge til noget, og nu kan det være, at jeg bliver bedre til det også på mit fremtidige job' – og det synes jeg er utroligt sejt."

Hvad synes du, er det særlige ved KVUC?

"Det særlige ved KVUC, er at vi giver voksne mennesker en chance til. Det er jo fænomenalt, når den enlige mor med fem børn får sin studentereksamen og siger: 'Nu kan jeg blive pædagog, og det har jeg bare gerne ville blive hele mit liv'. Hvor hun ellers har haft halve jobs, småjobs, megahårde jobs, nattejobs. Og hun så simpelthen kan se frem til en helt anden fremtid med helt andre kvalifikationer og helt andre muligheder – ikke kun for sig selv, men også for sine børn. Det er simpelthen derfor, at jeg tager på arbejde hver dag."

Kan du fortælle en ’fun fact’ om dig selv?

"Jeg underviser faktisk i øjeblikket kun i engelsk, og det er lidt skørt, for spansk er faktisk mit hovedfag. Jeg har læst engelsk som sidefag. Jeg har læst spansk i fire år, og jeg har læst engelsk i halvandet år. Og jeg har både læst i Spanien og i USA, men det er som om, at det engelske har hængt mere ved. Og jeg har også udgivet undervisningsmateriale til engelskfaget sammen med min kollega Mathilde Thomsen. Så det er som om, at lidt skævt og omvendt, så har engelsk hængt mere fast end spansk og har gjort et større indtryk i det lange løb. Det er lidt skægt."

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb