Om KVUC

Se alle nyheder

Talentfulde kursister hædres på KVUC

Tre kreative kursister fra KVUC, Noah, Anna og Alexander, blev i dag fejret med bobler og kanapeer for deres flotte, kunstneriske fremstillinger.

Noah er HF-student fra KVUC og har malet et smukt vægmaleri med titlen 'Today'. Maleriet er en nyfortolkning af Michelangelos 'Skabelsen af Adam'. Det måler hele 4,8 m x 2,5 m og er malet med akryl på træplader.

"
Jeg er begejstret over, at Noah som ung kunstner formår at skabe et værk med en høj æstetisk værdi som samtidig indeholder en kritisk kommentar til vores samtid. Det er et værk, som giver stof til eftertanke for os, der betragter det, og som KVUC kan inddrage i forbindelse med undervisningen", udtalte rektor Anita Lindquist ved ferniseringen af maleriet, der nu smykker KVUC's nye studiecafé i Vognmagergade 8. 
 
Alexander og Anna er kursister på KVUC og har skrevet hhv. et digt med titlen ’Terra' og en novelle med titlen ’Mælkehvide perler’, som er blevet optaget i Unge Ords digt- og novellesamlinger.

Unge Ord var oprindeligt en essay-konkurrence for unge, som opstod under Corona-nedlukningen og handlede om at være ung under corona. Konkurrencen startede blandt studerende på Københavns Universitet, men nu er alle unge i hele landet inviteret til at deltage. Alexanders digt og Annas novelle er udvalgt blandt hundredvis af tekster fra unge i hele landet, så det er noget af et nåleøje at komme igennem. 
 
Unge Ord siger om Annas novelle: ”En helt fantastisk og troværdig dialog, som langsomt åbner sig for læseren og tager denne tilbage til mælketandstiden”.

Alexander får disse rosende ord med på vejen af Unge Ord: ”Et vildt og fabulerende flow, hvor hver eneste linje overrasker med nye drejninger imod en hele tiden mere og mere ukendt destination.” 

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb