Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

KVUC indgår partnerskab med Team Danmark om uddannelse af elitesportskursister

På KVUC får elitesportsudøvere nu endnu bedre muligheder for at dyrke idræt på højt niveau, samtidig med at de tager en uddannelse. KVUC er blevet officiel uddannelsespartner hos Team Danmark.

Team Danmark

KVUC’s fleksible uddannelsestilbud gør det muligt for elitesportsudøvere at sammensætte et individuelt uddannelsesforløb på både AVU, HF og GSK.

KVUC er et voksentilbud til dem, som valgte skolen fra tidligere - måske fordi idrætten fyldte det hele i disse år. Partnerskabet mellem Team Danmark og KVUC kan bidrage til at sikre, at elitesportsudøverne også får en god uddannelse med i bagagen til deres senere vej frem i livet.

Større fleksibilitet i hverdagen

Fleksibiliteten på KVUC gør det muligt at holde pauser, hvis idrætten skal have mere plads i en periode, lige som KVUC tilbyder elitesportsudøverne at studere helt eller delvist online. Det giver fleksibilitet i hverdagen omkring fx træningsophold i udlandet. KVUC har i forvejen flere sportsfolk blandt vores kursister og kender derfor til sportsudøvernes særlige behov for fleksibilitet, støtte og forståelse.

Vores Team Danmark kursister vil have mulighed for at få tildelt en mentor med forståelse for deres udfordringer i forhold til ’sport-life balance’.


Mange fordele for vores kursister  

I praksis betyder udnævnelsen for elitesportsudøvere, der bliver kursister på KVUC, at de er i løbende kontakt med KVUC’s Team Danmarks-koordinator, Anne-Grete Juul-Jensen, som hjælper med at planlægge studierne og hver uge følger op på deres aktiviteter. Hun fortæller:

”Vores Team Danmark kursister vil have mulighed for at få tildelt en mentor med forståelse for deres udfordringer i forhold til ’sport-life balance’. Og hvis de skal være væk fra studierne grundet deres sport, kan de få tildelt supplerende undervisning, som Team Danmark betaler for.”

Mere information om partnerskabet med TeamDanmark på KVUC’s hjemmeside følger.

Du kan nedenfor læse to case historier om hhv. balletdanseren Stephanie og basketballspilleren Anemone, der hver især fortæller, hvordan de på KVUC formår at kombinere uddannelse og elitesport.

For yderligere oplysninger, kontakt KVUC's Team Danmark-koordinator:


Anne-Grete Juul-Jensen

Onlinevejleder

Læs mere

Nyhed

HF-huer nu også på vej til unge autister i København

De første kursister får deres huer på til sommer. Et forsøg med et skræddersyet HF-forløb, HF Inklusion, for unge med autisme er blevet en succes, og…

Læs mere
Nyhed

De unges veje er ikke altid snorlige

Når Politiken spørger den 26. januar ”Hvad skal Peter gøre for at få andet end nederlag på cv’et” - så er svaret: Moderne og fleksibel voksenuddannels…

Læs mere
Nyhed

Balletdansere sikrer deres fremtid på KVUC

Omkring hver femte af Det Kongelige Teaters professionelle danske balletdansere læser HF på KVUC. Den Kongelige Ballets ledelse bakker varmt op. At læ…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GSK
GSK - Gymnasial supplering