Om KVUC

Se alle nyheder

KVUC markerer den internationale ordblindeuge

Den internationale ordblindeuge løber af staben i uge 40. Igen i år markerer vi ugen på KVUC, hvor vi med en række spændende arrangementer sætter fokus på, hvad det vil sige at være ordblind, og hvilke muligheder for hjælp i hverdagen der findes.

KVUC markerer den internationale ordblindeuge
Formålet med uge 40 er at sætte fokus på ordblindhed og åbne op for muligheden for at give personer de rette værktøjer til at forstå og opdage ordblindhed.

I denne nyhed kan du læse om KVUC’s arrangementer i ordblindeugen som blandt andet byder på inspirerende foredrag, spændende oplæg og lærerige workshops.

Uniquely You

Dette års tema for ordblindeugen er 'Uniquely You' (Unikke dig) og er et ønske om at fremhæve diversiteten. Både i form af, at enhver person har forskellige oplevelser med det at være ordblind, men også den diversitet, der er at finde blandt ordblinde. Kort sagt er ingen personer med ordblindhed ens.

Tirsdag d. 3. oktober: Hvad er ordblindhed, og hvilke tilbud findes der?


Læse- og Skrivecentret inviterer til foredrag for dig som arbejder med unge og voksne, der er ordblinde, og som skal vejlede dem godt videre på erhvervsskolen, sprog- eller jobcenter mm.
Til arrangementet vil spørgsmålet "Hvad er ordblindhed, og hvilke tilbud findes der?" blive stillet - og besvaret.

Programmet for formiddagen lyder således:
  • Velkommen.
  • Hvad er ordblindhed?
  • Hvilke tilbud findes der til ordblinde på KVUC?
  • Hvilke hjælpemidler findes der?
  • Tid til spørgsmål og afslutning.

Onsdag d. 4. oktober: Foredrag om vejen gennem uddannelse til jobbet som præst v. Christian Bro


Christian Bro er nyuddannet og nyansat præst - og ordblid. Han fortæller om sin vej gennem skole og uddannelse og videre til sit job som præst, og om hvordan han klarer hverdagens udfordringer med ordblindhed som sin tro følgesvend. 

Torsdag d. 5. oktober: Åbent hus i Læse- og Skrivecentret


Kom til åbent hus i KVUC’s Læse- og Skrivecenter, hvor du kan prøve at tage dele af en test, der svarer til den nationale ordblindetest.

Du kan også gå til ordblindeundervisning og blive præsenteret for de it-hjælpemidler, som er tilgængelig nu samt information om, hvordan du søger om at få adgang til dem.

Åbent hus er altså en oplagt mulighed til at få et indblik ind i livet som ordblindhed, samt de muligheder, personer med ordblindhed får stillet til rådighed på en uddannelsesinstitution som KVUC. Du kan også deltage i en række spændende workshops.

Støtte til ordblinde


KVUC tilbyder gratis ordblindeundervisning og støtte for dig, der er ordblind og voksen.
Mange ordblinde oplever det som et stort handikap at være ordblind. Der er heldigvis meget hjælp at få med den rette undervisning og de rigtige hjælpemidler. Vores Ordblindevejledning er altid klar til at hjælpe dig.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb