Om KVUC

Se alle nyheder

FVU Digital møder kursisterne i deres lokalområde

I klasselokalet i EnergiCenter Voldparken i Brønshøj er 12 lokale kvinder samlet. De ønsker alle at styrke deres digitale kompetencer og har derfor tilmeldt sig KVUC’s kursus FVU Digital. Normalt kommer kursisterne til KVUC, men som noget nyt bliver kurset afholdt i kursisternes lokalmiljø.

Kursister på FVU Digital til undervisning i deres lokalområde
Salwa Awad og Azhar Mede er glade for at kunne tage FVU Digital i deres lokalområde.

På kurset FVU Digital får kursisterne praktisk erfaring med IT-udstyr og programmer, der hjælper med at løse opgaver på skolen, på jobbet eller privat. Kursisterne bliver introduceret til forskellige IT-enheder, hvordan de kan bruges, og hvordan de færdes sikkert digitalt. FVU Digital består af tre forskellige trin, hvor det første er for begyndere og det sidste for mere erfarne.

Vigtigt at kunne begå sig i en digital verden

De 12 kursister er nået til deres anden undervisningsgang ud af fire på trin 1. Der er kaffe og te på kanden, og en kursist har sørget for kage. Stemningen er god og lysten til at lære nye ting er høj, da underviser Lars Christensen introducerer dagens program. Første opgave er at logge på Mit KVUC for at finde dagens første øvelser.

Salwa Awad er kursist på holdet og fortæller, hvorfor hun har valgt at tilmelde sig:

”Jeg vil gerne lære, hvordan man bruger computeren for eksempel til at tjekke beskeder fra min læge eller på e-Boks. Jeg vil også gerne blive bedre til at sende mails og tjekke nyhederne på internettet. Verden bliver mere og mere digital, så det er vigtigt at kunne disse ting.”

FVU Digital møder kurserne dér, hvor de er

Normalt kommer kursisterne til KVUC, men som noget nyt bliver dette kursus afholdt i kursisternes lokalmiljø. Det sker for at møde kursisterne dér, hvor de er:

”900.000 danskere er digitalt udfordrede, og det gælder ikke mindst i Husum/Tingbjerg. Samarbejdet med den lokale helhedsplan giver os mulighed for at løfte nogle af de borgere, der har det største behov”, fortæller uddannelsesleder for FVU på KVUC, Søren Cardel Lindskrog.

Både Salwa og hendes medkursist Azhar Mede fortæller, at de er taknemlige for at gå på kurset og sætter pris på, at det foregår i deres lokalmiljø. De er meget enige om, at det er et spændende kursus og at de lærer mange nye ting, som de kan bruge i deres hverdag:

”Jeg er meget glad for at gå på kurset, og jeg har lært mange ting. Jeg kan mærke, at jeg bliver bedre og bedre, og jeg glæder mig til at lære endnu mere”, siger Azhar Mede.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb