Om KVUC

Se alle nyheder

371 HF-studenter dimitteret fra KVUC

Translokation: Fredag den 23. juni var en festdag på KVUC. Stjernesalen var fyldt op med glade HF-studenter og deres stolte familiemedlemmer for at fejre at de nu har afsluttet HF.

371 studenter dimitterede fra KVUC ved translokationen d. 23. juni 2023.
371 HF-studenter dimitterede fra KVUC i 2023! Det blev fejret til translokation i stjernesalen i Sankt Petri Passage med både festtaler, musikalske indslag fra KVUC’s band og overrækkelse af beviser og legater.

Selvom stjernesalen er storslået, var der ikke plads til de mange studenter og deres familier og venner, så translokationen blev afholdt i tre omgange med efterfølgende forfriskninger i kantinen.

Rektor overrakte eksamensbeviser

Den første taler på scenen var rektor Anita Lindquist Henriksen, som bød velkommen og sendte studenterne videre ud i verden med en tale om fællesskab, håb og evnen til at finde vej i ukendt terræn.

”Nogle af jer har oplevet, at jeres uddannelsesrejse ikke har været en lige linje. Ofte findes det smukke, det eventyrlige og de stærkeste erfaringer, når man vælger de snoede stier. Kære studenter, husk at I står solidt plantet på et fundament af fag, viden og kritisk sans, som I har lært gennem HF. Tag det med jer på jeres videre færd... Jeg ønsker jeg alt det bedste. Pas godt på jer selv, på hinanden og på vores verden. Hermed dimitterer jeg jer som HF-studenter fra Københavns VUC årgang 2023. Stort tillykke til jer.”Stjernesalen summede af glæde og stolthed, da studenterne én efter én blev kaldt op på scenen og fik overrakt eksamensbevis af deres rektor. Klapsalverne ville næsten ingen ende tage, og flere steder blev en tåre tørret væk fra øjenkrogen.
Forskellighed er en styrke

Kursisterne på KVUC kommer med forskellige baggrunde og i alle aldre. Til translokationen blev kursister der har gennemført et pakkeforløb og studenter fra HF Enkeltfag, HF Inklusion og 2-årig HF fejret. Den yngste var 18 år, og den ældste 54.

Det positive ved forskellighed var et også et tema der gik igen, da studenter fra HF Enkeltfag og 2-årig HF holdte deres fremragende taler.

”Vi er alle forskellige, og det er det der bringer os sammen. Forskellighed er vores styrke, og vi skal være stolte af det”, sagde Daniel Fast Christensen i sin personlige og rørende tale, der fik stående bifald fra salen.


Stort tillykke til jer alle

Sidste punkt på dagens program var uddeling af legater til kursister, der gennem deres tid på KVUC har gjort en særlig indsats. For eksempel for det højeste gennemsnit, nul procent fravær, årets ildsjæl eller årets kammerat.

Hele KVUC ønsker alle studenterne stort tillykke!

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb