Gå til sidens indhold
Kulturforståelse C

Læs Kulturforståelse på C-niveau

I Kulturforståelse C lærer du forskellige teorier om kultur, og du lærer at beskrive kulturelle udtryksformer og at se både egne og andres værdier som resultat af en kulturel proces.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Kulturforståelse C?

  Hvorfor går rockere med lædervest? Hvordan bliver man ’dansker’? Og hvordan håndterer man en multikulturel arbejdsplads? Det er den slags spørgsmål, vi arbejder med i kulturforståelse. Vi interesserer os for, hvad kultur og identitet har med hinanden at gøre, og hvordan mennesker indgår i kulturelle fællesskaber. Formålet med faget er, at du skal blive bedre til at kommunikere både inden for og på tværs af kulturer. Faget er vigtigt, fordi det giver dig mulighed for at begå dig i en verden præget af mange forskellige kulturer. En verden, der forandrer sig hastigt både lokalt og globalt. 

  I kulturforståelse på C-niveau lærer du forskellige teorier om kultur. Du vil bl.a. få viden om det nationale overfor det globale, kulturmøder, og hvordan man kan sammenligne på tværs af kulturer. Du lærer at beskrive kulturelle udtryksformer og at se både egne og andres værdier som resultat af en kulturel proces. 

  Fagets metode er feltarbejde. Det er et led i undervisningen i kulturforståelse, at du selv skal lave et mindre feltarbejde. Det kunne f.eks. være at undersøge, hvordan en daginstitution arbejder med børns forskellige kulturelle tilhørsforhold – eller hvordan yoga- eller fitnesscenteret påvirker unges identitet kulturelt. 

  Undervisningsformen veksler mellem klasseundervisning, feltstudier og emne- og projektarbejde. 

  Læreplan for Kulturforståelse C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Kulturforståelse C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Kulturforståelse C?

  Kulturforståelse C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 24 min. Før eksamen har du 48 min. forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen trækker du det tekstmateriale, du skal eksamineres i. Til eksaminationen skal du vise, at du har kendskab til faglige begreber og kan anvende faglige begreber, i en analyse af den ukendte tekst. Du får en time til at forberede dig, og du bliver eksamineret i ca. 23 minutter.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Kulturforståelse C?

  Du kan følge Kulturforståelse på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb