Gå til sidens indhold
Fransk beg. A

Læs Fransk begynder på A-niveau

I Fransk beg. A kommer du til at arbejde videre med dine evner til både at læse og skrive, og forstå og tale fransk. Derudover skal du lære mere om Frankrig og andre frankofone lande som f.eks afrikanske lande og Canada.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Fransk beg. A?

  I Fransk beg. A kommer du til at arbejde videre med dine evner til både at læse og skrive, og forstå og tale fransk. Derudover skal du lære mere om litteratur, historie, kultur og samfundsmæssige forhold i Frankrig og andre frankofone lande som f.eks afrikanske lande og Canada. Der vil fortsat være fokus på grammatik, ordforråd og især samtale, som står centralt i undervisningen.  

  Undervisningen er varieret og foregår i størst muligt omfang på fransk og der vil være en del par- og gruppearbejde for at sikre, at du får talt så meget fransk som muligt. 

  På Fransk begynder A organiseres undervisningen i 6 emner. Det kan være emner som f.eks. L’écoleVivre entre deux cultures, Les Sans-Domicile Fixe, La ViolenceVi læser forskelligartede tekster som f.eks. noveller, poesi, tegneserier samt arbejder med musik, musikvideoer, billeder, film m.m. 

  Læreplan for Fransk beg. A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Fransk beg. A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Fransk beg. A?

  Fransk beg. A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. med én times forberedelsestid. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 4 timer.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du vise, at du kan forstå hovedindholdet, når der tales fransk, og at du kan kommunikere på et klart og nogenlunde flydende fransk.

  Du trækker en ukendt tekst på ca. 1 normalside og et ukendt billede. Billedet skal skabe udgangspunkt for en almen samtale på ca. 10 minutter. Derefter præsenterer du den ukendte tekst og relaterer den til andre tekster, film etc. film fra undervisningen.

  Om den skriftlige eksamen

  Den skriftlige eksamen består af to del. Første del varer 1 time og er uden hjælpemidler. Her testes du i læsefærdighed, ordforråd, tekst- og grammatisk forståelse samt sprogproduktion uden hjælpemidler. Anden del varer 3 timer og er med hjælpemidler. Her fokuseres der på tekstforståelse og tekstproduktion. Du skal her skrive ca. 300 ord og vise at du har en elementær fornemmelse for genrer. Du kan fx blive bedt om at skrive en artikel til et skoleblad, en anmeldelse eller et læserbrev.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Fransk beg. A?

  Du kan følge Fransk beg. på A-niveau, hvis du har gennemført Fransk beg. på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb