Gå til sidens indhold
HF Blend
Lige nu kan du tilmelde dig fag på HF Blend

Om uddannelsen

HF Blend er en kombination mellem online undervisning og undervisning på hold sammen med andre kursister.

Når du vælger at læse et fag på HF Blend vil en del af undervisningen foregå online, mens den anden del vil foregå som almindelig holdundervisning eller på forskellige seminarer og øvelsesdage.

Det giver dig fleksibilitet samtidig med, at du også kan dyrke det sociale aspekt af din HF-uddannelse, når du mødes med din lærer og de andre kursister.  

 • Introduktion

  Hvad er HF Blend?

  Når du læser fag på HF Blend foregår undervisningen på fagene delvist online. Det betyder at onlineundervisningen vil blive suppleret med fremmøde på hold, planlagte seminarer eller laboratoriedage. Når du møder på KVUC træner du den mundtlige og praktiske del af fagene. Her mødes du med din lærer og de andre kursister, der læser samme fag som dig. Omfanget af det fysiske fremmøde varierer fra fag til fag.

  På fremmøde, seminarerne eller laboratoriedagene er der god mulighed for at dyrke det sociale aspekt af en HF-uddannelse. Det kan også hjælpe dig med at skabe en ekstra tryghed i forhold til eksamen, da du vil møde din lærer og får mulighed for at stille spørgsmål ansigt til ansigt.

  På HF Blend får du også adgang til et online fagrum, som du bruger til at få undervisning og finde materialer til den del af faget, der foregår online. Opgaverne på HF Blend kan bestå af en række forskellige aktiviteter. Der kan være både skriftlige og mundtlige afleveringer (lydfiler), samt quizzer, padlet-øvelser og videooptagelser, du skal lave. Du vil løbende have dialog med din lærer, så selvom du læser en del af din HF som online undervisning, har du rig mulighed for faglig hjælp og støtte.

  Skal du have en hel HF-eksamen, skal du tage en del af dine fag på enten HF Enkeltfag eller HF Online, da vi ikke udbyder alle obligatoriske fag på HF Blend.

  Læs nogle af dine fag på HF Enkeltfag

  Du kan også vælge at læse nogle af dine fag på HF Enkeltfag. Her foregår undervisning på hold midt i København sammen med andre kursister.

  Læs mere om HF Enkeltfag

  Læs nogle af dine fag på HF Online

  Du kan også vælge at læse nogle af dine HF-fag på HF Online. Her foregår undervisningen i fagene 100 % online.

  Læs mere om HF Online
 • Målgruppe

  Er HF Blend relevant for mig?

  HF Blend er for dig, der gerne vil læse de fleste af dine HF-fag som online undervisning, men samtidig ser fordelen i, at du kan mødes med din lærer og andre kursister indimellem. På HF Blend har du delvis fleksibilitet og du kan styre din egen tid, men har samtidig mulighed for at dyrke den sociale del af din HF-uddannelse.

 • Fremtidsmuligheder

  Hvad kan jeg bruge HF Blend til?

  HF Blend giver dig forskellige muligheder, alt efter om du vælger at læse et par enkelte fag eller
  sammensætter dine Blendfag med fag på HF Enkeltfag eller HF Online, så du får en hel HF-eksamen.

  • Dine muligheder med enkelte fag på HF Blend

   Hvis du vælger at læse et eller flere enkelte fag får du mulighed for:

   • At forbedre dine kvalifikationer i udvalgte fag.
   • At tage de sidste fag for at komme ind på en videregående uddannelse (hvis du fx allerede har nogle fag fra tidligere uddannelse).
   • At forbedre dine muligheder for at komme ind på et studie (fx gennem kvote 2).
   • Senere at kunne læse flere enkeltfag, så du får en hel HF-eksamen.
   • At komme i gang igen efter en periode uden uddannelse.
  • Dine muligheder med en hel HF-eksamen

   Hvis du vælger, at kombinere dine fag på HF Blend med fag på HF Enkeltfag eller HF Online og tage alle de fag, der indgår i en hel HF-eksamen, får du adgang til:

   • Korte videregående uddannelser (fx Erhvervsakademi)
   • Mellemlange videregående uddannelser (fx Professionsbachelor)

   Vil du læse videre på de lange videregående universitetsuddannelser, skal du læse et par ekstra fag på højere niveau. Det kan din vejleder hjælpe dig med.

   Du kan også få adgang til de lange videregående uddannelser, hvis du tager det supplerende overbygningsforløb (SOF) efter din HF-eksamen.

  Direkte optagelse på videregående uddannelser

  De fag og niveauer du vælger at læse på HF Blend, kan få indflydelse på, hvilke uddannelser du kan søge direkte optagelse på. På Adgangskortet.dk kan du se hvilke videregående uddannelser dit valg af fag giver adgang til.

  Gå til Adgangskortet

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I HF Online Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt, hvis du gerne vil starte på HF Online eller HF Blend.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb