Gå til sidens indhold
Studieliv

Nye faciliteter i old-school rammer

På KVUC danner vores to gamle Københavnerbygninger rammen om moderne faciliteter og lyse, indbydende undervisningslokaler.

Som kursist er du hver dag omgivet af historiske detaljer i de gamle charmerende bygninger. Rundt om på skolen finder du rum til både fordybelse og socialt samvær i vores kantiner, studieområder og bibliotek. 

Bygninger

Som kursist har du din daglige gang i vores gamle bygninger midt i København. Begge bygninger er fra starten af 1900-tallet og rummer en masse spændende detaljer.

Læs mere om de historiske rammer (pdf)

Vores to bygninger


Indgang til V8 i vognmagergade
V8

Vognmagergade 8

På Vognmagergade, lige over for Kongens Have, ligger den største af KVUC’s bygninger, i daglig tale kaldet V8. Det er blandt andet her du kan finde den gamle elevator, paternosteren.

Indgang til S1
S1

Sankt Petri Passage 1

I Sankt Petri Passage 1, få minutter fra Nørreport, ligger bygningen der i daglig tale kaldes S1. Her er der altid liv på den smukke spiraltrappe, der forbinder etagerne.

Paternosteren

Den gamle elevator skaber puls

Mange har en forestilling om, at den vender på hovedet, når den kører nedad. Det gør den ikke, kom selv og se. Det skaber en helt særlig puls, når folk springer af og på.

Kursist kigger i bog på biblioteket
Bibliotek

Find ro til fordybelse

KVUC's bibliotek er et fælles bibliotek for alle ansatte og kursister. Her kan du låne både skønlitteratur og fagbøger.

Du kan også få hjælp til litteratursøgning og finde inspiration til dine opgaver og projekter. Der er også mulighed for fred og ro til at læse i bibliotekets stilleområde.

Kursister spiser frokost i kantinen i S1
Kantiner

Få energi til dagen

På KVUC har vi to kantiner – én i hver af vores bygninger. I kantinerne kan du hver dag købe både varm og kold mad, snacks og drikkevarer.

Du er altid meget velkommen til at slå dig ned og spise frokost med de andre kursister.

Plads til lektielæsning og gruppearbejde

I begge vores bygninger er der åbne læringsrum og studieværksteder, hvor der er plads til, at du som kursist kan fordybe dig i dine lektier eller lave gruppearbejde med dine medkursister. Der er både læsepladser og gruppearbejdsborde og du kan frit bruge computere og printere.

Salonen

KVUC's vindue til byen

Salonen er KVUC’s kombinerede udstillings-, arrangements- og undervisningslokale. Med den centrale placering og udsigten til Gothersgade og Kongens Have er lokalet med til at invitere byen indenfor. Det er i salonen at vi afholder de fleste af vores kulturarrangementer.

Læs mere om vores kulturarrangementer
Port ud til Nørregade ved S1
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GSK
GSK - Gymnasial supplering