Om KVUC

Se alle nyheder

Nyt samarbejde mellem VUC og Københavns Professionshøjskole

VUC’erne i hovedstaden har indgået aftale med Københavns Professionshøjskole om et samarbejde, der skal skaffe flere ansøgere til bl.a. lærer-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne.

Politikerne på Christiansborg har signaleret, at de ønsker flere lærere, pædagoger og sygeplejersker, men rekrutteringsudfordringerne er allerede store flere steder i Danmark. Ikke mindst i hovedstadsområdet.

”Det er baggrunden for, at VUC’erne i hovedstaden nu har indgået en samarbejdsaftale med Københavns Professionshøjskoler om at udvide og styrke vores professionsrettede HF-forløb. Målet er, at HF-kursisterne i endnu højere grad bliver gjort klar til overgangen fra HF på VUC til professionsuddannelserne. Med flere projektforløb og bedre brobygning – både for at sikre, at flere rent faktisk søger videre i uddannelsesforløbet, men også for at mindske frafaldet på det første studieår”, fortæller rektor Anita Lindquist Henriksen.

HF er allerede i dag en helt central leverandør til de mellemlange videregående uddannelser i Danmark. På landsplan går cirka 3.000 personer fra HF på VUC i dag videre til en professionsuddannelse.

”De 1-årige fagpakker på HF Enkeltfag er den klart mest fleksible og målrettede vej for de voksne, der gerne vil skifte spor i karrieren og få adgang til at læse videre på en professionsuddannelse med perspektiv og jobsikkerhed. Med denne samarbejdsaftale får vi på HF på VUC endnu bedre muligheder for at tone HF-uddannelsen, og det tror jeg vil få kursisterne til at opleve undervisningen som endnu mere relevant og vedkommende”, siger Anita Lindquist Henriksen.

Anita Lindquist Henriksen er i dag medforfatter til et debatindlæg i Altinget om det nye samarbejde sammen med Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, og Tue Sanderhage, direktør for Vestegnen HF & VUC.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb