Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

HF-huer nu også på vej til unge autister i København

De første kursister får deres huer på til sommer. Et forsøg med et skræddersyet HF-forløb, HF Inklusion, for unge med autisme er blevet en succes, og Københavns Kommune støtter, at projektet fortsætter.

HF Inklusion

Normalt tager en HF-uddannelse to år. KVUC startede i 2012 et forsøg med et nyt treårigt HF-forløb skræddersyet til unge med autisme. Københavns Kommune har nu bevilget ressourcer til, at KVUC kan fortsætte med at optage kursister.

"Jeg er rigtig glad for, at vi med det her projekt er lykkes med at sikre unge med Aspergers en uddannelse og dermed et godt springbræt til en plads på arbejdsmarkedet. Stor ros til KVUC, som vi samarbejder med for at skræddersy uddannelsesforløb til alle unge, også dem med særlige behov", siger Anna Mee Allerslev (RV), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Lavere frafald end på ordinære hold 

En foreløbig opgørelse viser positive resultater. Næsten ni ud af ti af kursisterne har gennemført de første to år, og frafaldet på HF Inklusion ligger lavere end på KVUC’s ordinære HF-hold.

Jeg er rigtig glad for, at vi med det her projekt er lykkes med at sikre unge med Aspergers en uddannelse og dermed et godt springbræt til en plads på arbejdsmarkedet.

Mange af kursisterne har brug for mere struktur, fastere rammer og mere støtte til at få det sociale på skinner end andre unge. At kursisterne tildeles personlige mentorer vurderes som afgørende, men støtten fra mentorer nedtrappes gradvist, og på tredje år bliver alle kursister inkluderet på KVUC’s ordinære HF-hold.

Mere inklusion på ungdomsuddannelser

"Vi har på KVUC i dagligdagen oplevet et stort behov for at sætte fokus på, hvordan vi gennem vores pædagogik og uddannelsesplanlægning kan inkludere flere i vores uddannelsesmiljø. Det er mit indtryk, at opmærksomheden på dette område skal øges på ungdomsuddannelserne. Jeg er glad for, at vi kan fortsætte vores HF Inklusion. Målet er at optage ca. 30 elever om året, som vi kan inkludere i vores uddannelsesmiljø”, fortæller rektor på KVUC, Søren Fersløv Andersen. 

Jeg kan se, at kursisterne lægger ud på et niveau, der er lavere, end hvad vi normalt ser på HF. Men de når i mål som på niveau med ordinære HF-kursister og nogle et par niveauer over.

Chili, dansklærer på HF Inklusion

Læs mere

Nyhed

HF for de gådefulde og geniale

Målgruppen af unge med Aspergers syndrom er finurlig, kantet og fuld af muligheder. På HF Inklusion skal KVUC’s lærere og mentorer tænke ud af boksen.…

Læs mere
Nyhed

HF-kursist: ”Studieturen til Barcelonas hjemløse skal give os et wake up call”

Philina Persson, der læser Socialrådgiverpakken på KVUC, har i forbindelse med et forløb om frivillighed i Samfundsfag, helt på eget initiativ organis…

Læs mere
Nyhed

HF kursister: Ikke rigtigt at devaluere værdien af den blå HF-hue

I de aktuelle forhandlinger om en ny gymnasiereform diskuteres det, om den nuværende adgang fra den 2-årige HF til de lange videregående uddannelser p…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb