Gå til sidens indhold
Italiensk beg. A

Læs Italiensk begynder på A-niveau

På Italiensk begynder A lærer du at kommunikere på italiensk både skriftligt og mundtligt. Derudover udvikler du din forståelse af italiensk samfund og kultur.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Italiensk beg. A?

  På Italiensk A lærer du at kommunikere på italiensk både skriftligt og mundtligt. Derudover udvikler du din forståelse af italiensk samfund og kultur. 

  Undervejs i faget kommer du til at arbejde med 5-6 emner. Emnerne der arbejdes med kunne fx være Italienerne og mafiaen - ”Gli italiani e la mafia”, Fænomenet Social Street - ”Il fenomeno Social Street”, eller At vokse op i Italien - ”Crescere in Italia”.

  På Italiensk på B-niveau kommer du til at beskæftige dig med meget forskelligt materiale. Du kommer fx til at se film som eksempelvis Jeg er ikke bange - ”Io non ho paura”, eller De 100 skridt - ”I cento passi. Du kommer også til at bruge internettet til at søge efter oplysninger.

   

  Læreplan for Italiensk A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Italiensk A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Italiensk beg. A?

  Italiensk A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Du har 24 timers forberedelse op til eksamen, og 30 min. forberedelsestid på dagen. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 4 timer.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du præsentere den tekst, du har trukket 24 timer tidligere. I din gennemgang af teksten skal du vise kendskab til de andre tekster, vi har læst under det samme emne.

  Derudover skal du beskrive et billede på italiensk og samtale på italiensk med udgangspunkt i et billede. Du skal også, på dansk, redegøre for en italiensk tekst, og du vise, at du kan læse og forstå italiensk. Til dette har du ca. 30 min. forberedelse.

  Om den skriftlige eksamen

  Til den skriftlige eksamen skal du lave en oversættelse og en fri stil (250 ord) om en italiensk tekst på 1 normalside. Du skal vise at du kan skrive et rimeligt fejlfrit og flydende italiensk.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Italiensk beg. A?

  Du kan følge Italiensk på A-niveau, hvis du har gennemført Italiensk på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb